Blog

Youtube’ta reklam verme türleri. 1 hisse

YouTube Digital Marketing
Size küçük bir sır veriyorum. Aslında iki tane…Birincisi, Google gelirindeki düşüşten çok endişeleniyor. 

İkincisi ise, bu durum, daha önce var olan ‘ reklam körlüğü’nden çok, şimdilerde kullanıcılarda gelişmeye başlayan ‘ içerik körlüğü’ ile bağlantılı bir durumdur.

Yani insanlar çok az içeriksel reklam yapıyor. Ancak Google’da gizli bir silah var…fazla derinlere girmeyeceğim, Youtube’ta reklam vermek hem onlar hem de bizim için en iyi silah. 

Yotube’taki süpersonic silahın adını vermeden önce, size birkaç gerçeği sunmak istiyorum. Bu gerçekler sizi sadece şaşırtmakla kalmayacak, aynı zamanda sizi harekete geçirecek (bazılarını ise kızdıracak bu paragrafı es geçecek)

  • Youtube’un, siteye video koyan 1 milyar düzenli kullanıcısı var. Bu sonucu geçebilen tek bir video barındırma sitesi bile olmadı ve muhtemelen olmayacak da. 
  • Yotube’a reklamı doğru bir şekilde koyarsanız, reklamın konversiyon hareketi en az %30 ve yukarısı oluyor. Bu nedenle başka reklam platformları bu verilerinden dolayı Youtube’u kıskanıyorlar.
  • İçeriksel reklamlarla kıyaslandığında, İnsanlar bu tarz reklamları izledikten sonra 1.3 kat daha fazla oranda reklamı yapılan ürünü satın alıyorlar.
  • Reklam videosunun, tüm medya reklam araçları arasında en etkilisi olduğunu söylemiyorum bile.

Ancak en azından şunu söyleyebilirim ki, Youtube reklam yapmak için çok güçlü bir araç. Ancak bir çok kişi bu aracı hafife alıyor ya da sonraya erteliyor. Her sektör için burada müşteri var ve onları nasıl bulabileceğinizi aşağıda yazıyorum.

Youtube’ta reklam yaparken daha fazla avantaj kazanmanın yolu.

Daha önce de söylediğim gibi Youtube reklam yapmak için iyi bir araçtır. Daha fazla para kazanmanızı sağlar. Neden biliyor musunuz?

  • Kişi başına çok düşük bir maliyet harcayarak çok büyük insan kitlelerine ulaşabilirsiniz. Burada asıl soru Youtube’da reklam ücretlerinin nasıl olduğudur. Şöyle ki; bir kontak bedeli kuruşlarla ücretlendiriliyor. 
  • Ürününüzü herhangi bir youtube videosunda tanıtabilirsiniz. Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın kliplerinde bile reklam var.( Bu arada kendisi Youtube sayesinde popüler ve tanınır bir kişi olmuştur.)
  • Nokta atışı hedefli pazarlama ayarları yapabilirsiniz. İnce ayarlar yaparak, hedef kitle kriterlerinize en uygun insanları bulabilirsiniz; 
  • Tam bir iletişim kurabilirsiniz. Aynı anda iki duyu organına tesir ederek, kişinin dikkatini çekme ve onunla iletişim kurmak! Klasik reklamlarda ( afiş, metin, stander ) insanın sadece bir duyusuna hitap edilir, bu da genellikle görme duyusudur.
  • Seri pazarlama oluşturabilirsiniz.

Rakiplerinizin olmadığı bir alanda reklam verdiğiniz için bu konu aslında oldukça basittir, bu nedenle geçiyorum…Zaten Youtube’da reklam veren çok az iş sahibi var. Ama bence daha fazla olmalı artık. Siz akıllı bir insansınız ve işinizin reklam ve tanıtımını kolayca yapabileceğiniz bu yöntemi artık anladınız. 

Youtube’da reklam yerleştirme

Birçok platformda olduğu gibi Youtube’ta da farklı reklam türleri vardır. En şaşırtıcı olanı ise, reklamların video formatında olmak zorunda olmamasıdır. 

Genellikle bu insanları durduran bir şeydir. Çünkü, video çekmenin zor ve pahalı olduğunu bildikleri için insanlar kendi videolarını çekip Youtube’a koymak istemezler.

Ancak biz burada Youtube’da reklam verme üzerine konuştuğumuz için, tüm reklam türleri ve formatlarını size anlatacağım. Hangi reklam türü size daha uygun olur, firmanıza fayda sağlayacak şekilde Youtube’de nasıl reklam verirsiniz, buna sonra kendiniz karar verirsiniz.

Yerleştirilmiş reklam 
Youtube’da en son izlediğiniz herhangi bir videoyu hatırlayın! Genellikle olaylar şöyle cereyan eder; bilgisayarınızın başına oturur, youtube arama çubuğuna aradığınız videonun adını yazar ve seçersiniz, sonrasında da play’a basarsınız…

Videonun başında size reklam göstermeye başlarlar. Buraya kadar herşey tamam, ama siz bilgisayarın karşısına seyretmek istediğiniz videoyu izlemek için geçtiniz, bu nedenle hızlıca ekranda beliren ‘ reklamı atla ‘ butonun basarsınız.  

İşte bu, Youtube videolarına yerleştirilmiş bir reklamdır. Doğruyu söylemek gerekirse, amaç ilk dakikada kullanıcının dikkatini çekmektir. 5 saniye geçtikten sonra kullanıcıya bir seçenek sunulur. Kullanıcı ya reklamı izlemeye devam eder ya da ‘ reklamı atla ’ butonuna basar. İşte reklam veren için işin cazibesi de buradadır, çünkü kullanıcı en az 31 saniye reklamı izlerse reklam videosu ücretlendirilir. ( yani ilk 30 saniye tamamen ücretsizdir ).

Videonuzun süresi 30 saniyeden az ise, kullanıcı reklam videosunu sonuna kadar izlerse ücret ödüyorsunuz.

Youtube videolarındaki bu tip reklamlar CPV ya da Cost Per View olarak adlandırılmaktadır ve görüntüleme bazında ücretlendirilmektedir. 

Muhtemelen bu yöntem, yoğun bir şekilde görüntülenme sayısı almak ve markanın adını yaymak için en iyi yöntemlerden biri.

Devamını burdan okuya bilirsiniz: